[Xiaomi Smart Home]
 #284726  od strom
 před 8 lety
Může to tak být defaultně bez možnosti on/off, ale je divné, že by se tím nechlubili, protože to by byla zrovna vcelku důležitá funkce zásuvky.
Zmínku jsem našel třeba zde, kde informují o nepodpoře více gateways a že repeaterem je právě zásuvka:
Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť

Ale nemám čas to hledat dále, ani nepotřebuju, páč v tomto žádný problém nemám.
 #284778  od psedma
 před 8 lety
máte malé byty :-D měl jsem s dosahem jednoho teplotního čidla často problém, poté, co jsem umístil gateway víš (měl jsem ji v zásuvce u země), tak problémy přestaly...
ale fámu, že zásuvka rozšiřuje signál, musím ihned ověřit! :-D
 #284798  od bobjirous
 před 8 lety
Prosím vás, dá se nějak dosáhnout reálného času v grafu teploty? Při nastavené zóně Mainland China to je o 7 hodin posunuté a tedy dost zavádějící (bylo to ono, díky psedma), ale žádná Evropa tam na výběr není. Vpodstatě stejný problém pak při výběru časového určení nějaké Scény - dám tam třeba 12-18h, ale při uložení se to posune asi do té jiné zóny. Zkusmo jsem přepnul na zńu USA, ale to mě odhlásilo a musel jsem to celý resetovat... Má to řešení?
 #284801  od dudilek
 před 8 lety
Psedma - od začiatku mám gateway umiestnenú zhruba vo výške vypínača svetla :)

Bobjirous - riešení máš hneď niekoľko :
1 presťahuj sa do Číny
2 nekupuj výrobky určené pre čínsky trh, alebo sa zmier s drobnými problémami
3 keďže už o probléme vieš, čítaj graf s časovým posunom, rovnako scény vytváraj s časovým posunom
 #284817  od psedma
 před 8 lety
Myth Busters - Mi Plug jako extender?

Nedalo mi to, a dal jsem se do testování mýtu, že Mi Plug lze použít jako extender ZigBee signálu z Gateway.
No nebudu Vás napínat.

Ano, Mi Plug rozšíří dosah signálu ZigBee z Gateway

Průběh testování: Dalo to trochu zabrat, abych v né zas tak velkém bytě vytvořil dostatečné vzdálenosti, ale skutečně to funguje. Dal jsem zásuvku mimo dosah Gateway, tak aby se nehlásila v MiHome a ani nešla na dálku vypnout/zapnout. Pokud jsem pak mezi tuto zásuvku a gateway dal ještě jednu zásuvku, vzdálenější zásuvku bylo možné opět ovládat. (Chvíli ale trvá, než se chytne). Ještě dál jsem pak umístil teplotní čidlo a i přes tyto dvě zásuvky se opět chytlo(toto tvrzení neberte jako 100%, vzhledem k reakčním časům teplotního čidla jsem pokus znovu neopakoval, abych vyloučil možnost, že chytá signál z druhé zásuvky, ale z Gateway ho nechytalo, to jsem zkoušel)
Víc ZigBee HW prozatím bohužel nemám, abych vyzkoušel, jak daleko lze signál opakovat [SMILING FACE WITH SMILING EYES]

Poznámky:
  • Zásuvka zesiluje signál, i když je ve stavu "off - vypnuta", proud do ní logicky pořád jde, takže není důvod, proč by nezesilovala
  • Síla signálu ze zásuvky je cca o 30-50% menší, než z Gateway, takže pro nějaké větší pokrývání to nebude, nicméně pro dokrytí hluchých míst je to určitě super
Použitý HW: Mi Gateway verze 2, Mi Plug ZigBee verze
dudilek, ingbrzy, strom a 7 ostatní se to líbí
 #284859  od dudilek
 před 8 lety
Ja osobne nie.
Root nemám, dns meniť nebudem.
V konečnom dôsledku by som gateway ako rádio ani nepoužíval, keďže to má na hudbu trochu slabý reproduktor. Keby som chcel ráno automaticky zapnúť rádio, urobím to cez tasker + kvalitný BT reproduktor.
 #284883  od jiri.mrazek
 před 8 lety
bobjirous píše:Zkoušeli jste někdo reálně udělátko ximiraga.ru na změnu rádio stanic na Gateway? Celkem bych třeba to Rádio Beat přivítal, ale nerad bych si rozdrbal Gateway, nedejbože nasadil nějakou škodnou. Díky.
Ano, s Gateway se nic nedělá, je to jen otázka nastavení telefonu. Stačí mít root editovat soubor hosts jak radí v návodu, otevřít MiHome, která načtě seznam rádií včetně těch českých, česká rádia stačí označit jako oblíbená a po přihlášení do MiHome kdykoliv v budoucnu i z jakéhokoliv telefonu jsou automaticky dostupné i české stanice bez ohledu na to jesli má zařízení root a není potřeba provádět žádné změny. MiHome si prostě napořád pamatuje www adresu streamu toho rádia :) Je to otázka 2 minut i když kvalita reprodukce z Gateway je nic moc a rádio od Xiaomi vzhledem k těmto omezením kupovat nehodlám. S trochou šikovnosti by to člověk zprovoznil i na VPS / PC doma na GitHubu je zdroják.
 #284892  od blacker91
 před 8 lety
Zdravím nemá prosím někdo info ohledně zásuvek jestli je šance že by dělali EU verzi? a chci se zeptat zda tohle je nová verze Gateway nebo je to něco jiného? Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť
 #284894  od jiri.mrazek
 před 8 lety
Ona Aqara dělá všechno pro Xiaomi včetně Gateway a senzorů, tohle je dálkoě ovládaná zásuvka pro ovládání klimatizace a navíc to obsahuje vnitřnosti Gateway, takže se na ní dají napojit senzory stejně jako na klasickou Gateway.
 #284978  od middex
 před 8 lety
dudilek píše:Ja osobne nie.
Root nemám, dns meniť nebudem.
V konečnom dôsledku by som gateway ako rádio ani nepoužíval, keďže to má na hudbu trochu slabý reproduktor. Keby som chcel ráno automaticky zapnúť rádio, urobím to cez tasker + kvalitný BT reproduktor.
Tu dns stačí dopsat pouze dočasně a po přidání našich rádií do oblíbených, ji zase vymazat.
 #284983  od Kepro
 před 8 lety
ObrázekObrázek

tak uz mam vianoce :)

Sent from my MI 5 using Tapatalk
 #284989  od Kepro
 před 8 lety
rovno otazka, sharujem s manzelkou zariadenia, ale v jej pripade ked otvorim scenes tak si nevie pridat vlastne... a mojej jej nezozdiela napr ze otvorili sa dvere aby jej prisla notifikacia atd...
 #284990  od psedma
 před 8 lety
Kde nastavím, aby "my devices" vypadaly tak dobře jako tvoje?
A tři brány? Funguje spolupráce zařízení pod různými branami dobře? Asi budu potřebovat taky používat více gateway... Těch zásuvek bych potřeboval moc na pokrytí mých potřeb :-D

Odesláno z mého PLK-L01 pomocí Tapatalk
 #284991  od Kepro
 před 8 lety
psedma píše:Kde nastavím, aby "my devices" vypadaly tak dobře jako tvoje?
A tři brány? Funguje spolupráce zařízení pod různými branami dobře? Asi budu potřebovat taky používat více gateway... Těch zásuvek bych potřeboval moc na pokrytí mých potřeb :-D

Odesláno z mého PLK-L01 pomocí Tapatalk
Obrázek

to iba ked prepnes na grid view :) mas tam rovno hodnoty skus

psedma se to líbí
 #285010  od Kepro
 před 8 lety
radsej mi pomozte ako nastavit zdieľanie... nejdu nastavit akcie manzelke...

• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 141

Pokud chcete poděkovat a finančně podpořit naši práci na překladech MIUI do CZ SK jazyka. Děkujeme!